top of page

אומנות קולינרית - הגשה לשולחן

סכיני ארקוס - בין חתיכות לחתיכות

העולם הקולינארי הוא עולם של אמנות ושל אמנים

הגשת אוכל לסועדים, אפילו יהיו אלו בני המשפחה הגרעינית או הקרובה ביותר, מבטאת את היצירתיות

האהבה והחדווה שבהכנתו ואת השמחה שהושקעה כך שלא רק יהיה טעים לחך ומזין

אלא גם מרהיב עין ובעל חזות חיצונית מרשימה

לא צריך מחקרים מעמיקים או עובדות אקדמיות מפולחות ומנומקות על מנת להבין כי ככל שהמנה נראית טוב יותר ויוצרת חשק ורצון לנבור בה ולגלות את סודותיה וטעמיה, כך הרצון לטעום ממנה וליהנות ממנה יהיה רב יותר

ובכל מקרה, הזיכרון ממנה יהיה חיובי וארוך טווח לאין ערוך ממנה שלא הוכנה כראוי ושלא הוגשה בצורה מעוררת תיאבון

ואם אנו רואים בהכנת המזון כאקט של אמנות, הרי שלסכיני המטבח יש הפריבילגיה להיות המכחול והכלי היוצר הראשון במעלה של הטבח, השף, האמן המבשל

סכין איכותית, כמו סכיני ארקוס הידועים והפופולאריים, היא לא רק כלי לחיתוך או לפריסה של נתחים קשים או של ירקות עסיסיים ומלאי מיץ, אלא ממש המנגנון שבעזרתו מנצח השף על כל התזמורת ועל כל הנגנים במטבח

סכיני ארקוס מעוצבות ומחושלות כך שיתאימו במדויק לצרכים הספציפיים של כל תבשיל ושל כל מנה ויאפשרו למבשלים לייעל ולתעל את פעילותם לאלמנטים הקטנים והחשובים ביותר, כי כמו שאמרו רבים וטובים בהיסטוריה- אלוהים נמצא בפרטים הקטנים או, כפי שציינו אחרים, כנראה אתיאיסטים יותר, אסור לדקדק בקטנות. הרי יודע כל סועד כי מספיקה חתיכת בשר לא צלויה דיה ודי בגרגיר פלפל שחור שלא נגרס כראוי כדי להפוך מנה מצוינת למנה טובה ותו לא

האמנות אינה מסתכמת רק באוכל ובהגשתו הציורית אלא גם בכלים שבהם מכינים אותו ושמונחים לצד הסועד הממתין למנה שתגיע. סכיני ארקוס, כמו גם שאר מוצרי המותג, מעוצבים ומורכבים כך שהיא אפשר להחליט מה ראוי יותר להערכה- העיצוב המונומנטאלי או האפקטיביות הפונקציונאלית. על כל סכין וסכין ממותג סכיני ארקוס ניכרת טביעת אצבע של מעצב ושל מהנדס מוצר, דבר שמבטיח כי לא רק נתחי הבשר או פלחי הירקות יהיו חתוכים לחתיכות מושלמות, אלא שגם הסכינים עצמם יזכו לקריאות התפעלות משלהן, קריאות שנועדות להלל ולשבח שלמות ויופי עוצר נשימה

לסיכום, לא משנה כלל באיזו קונסטלציה ולאיזו מטרה מוכנים התבשילים ומוגשת הארוחה, חיוני להקפיד הקפדה יתרה על אופן ההכנה, אופן ההגשה ובאילו כלים ישתמשו הן המבשלים והן הסועדים לאורך כל התהליך. אכילה היא תהליך חושי ורגשי, וככל שהחוויה החושית מועצמת וחזקה, כך התענוג וההנאה מהאכילה עולים והתוצאה היא לא רק סועדים מרוצים ושבעים, אלא גם טבח חובב או מקצועי שזוכים לעוד נקודות זכות ולעוד הכרת תודה והערכה על עבודתו הקשה, רק שלא ישכח להודות גם לסו שפים הנאמנים, השקטים והיעילים שלו- סכיני ארקוס, כמובן

bottom of page